Quan obres el calaix de la nevera i veus que tens un parell de primentons i quatre tomàquets, penses que és un bon moment per treure del congelador una mica de llom que vas comprar fa un dies i preparar una coca, un bon sopar per a un dissabte la nit.
L'elaboració és ben senzilla, aquí us deixem els ingredients i la manera com preparar-ho:
Per a la massa:
- 150 ml aigua tèbia
- 40 ml d'oli d'oliva
- 300 grs de farina de força
- 20 grs de llevadura fresca
- 1 culleradeta de sal
Elaboració:
Disoleu la llevadura amb una mica d'aigua. Barregeu la resta de l'aigua amb l'oli i afegiu el llevat. Incorporeu la farina i la sal. Amasseu bé fins aconseguir una massa fina. Feu una bola i poseu-la en un recipient que haureu untat amb una mica d'oli per a que no s'enganxi. Tapeu amb film transparent i deixeu reposar en un lloc càlid durant 30 minuts.
Per a la coca:
- 1 primentó roig gran
- 1 primentó verd gran
- 1 ceba
- 6 o 7 tomàquets
- 8 talls de llom
- 2 carxofes
- Mozarella
Elaboració:
Mentre la massa reposa, talleu els primentons a tires gruixudes i passeu-los per una paella amb oli durant uns minuts; feu el mateix amb el llom i amb la carxofa, que haureu tallat a làmines fines.
Esteneu la massa, no ha de quedar prima com una pizza, sinó que una mica més gruixuda perquè a sobre li posem molts d'ingredients; poseu-la en una llauna per anar al forn. Talleu els tomàquets (no cal pelar) a rodanxes ben fines i repartiu-los per la coca. Talleu la ceba i feu el mateix.
Talleu el llom a trossos petits i els repartiu, afegiu la carxofa i per acabar les tires de primentó.
Repartiu la mozarella per tota la superfície.
Escalfeu a 200º i poseu la llauna amb la coca, deixeu coure fins que estigui daurada, amb uns 20 minuts estarà feta.
Aquesta coca és semblant a la que vam publicar fa uns mesos, la diferència està en que aquesta porta més i diferents ingredients.
Ja veig als de casa cruspint-se'n una per sopar!!! T'ha quedat brutal!
ResponElimina