Ingredients per a 4 persones:
- 600 grs. de vedella (jarret o de llata)
- 2 porros
- 1 ceba
- 2 carlotes
- 2 grans d'all
- 1 branqueta de frígola
- 1 got gran de vi negre de la Terra Alta
- Pebre
- Sal
- Oli
- Farina
Elaboració:
Salpebreu la vedella i enfarineu-la lleugerament. Poseu una paella amb oli d'oliva al foc i fregiu la carn. Reserveu. Coleu l'oli i poseu-ne la quantitat necessària en una cassola i sofregiu les verdures, que haureu tallat a trossos gruixuts. Afegiu la frígola.
Quan les verdures hagin enrossit, torneu a posar la carn i aboqueu el vi engre. Deixeu evaporar l'alcohol i afegiu aigua, fins cobrir lleugerament la vedella i les verdures.
Rectifiqueu de sal i deixeu coure fins que la carn estigui toba. Si ho preferiu podeu passar la salsa pel passapurés.
Ens va sobrar una mica de salsa de la vedella estofada i com som del parer que no s'ha de llençar el menjar, sinó que s'ha d'aprofitar tot, a la nit per sopar vam bullir un grapat d'espaguettis i els vam barrejar amb la salsa. D'acompanyament unes favetes saltades, les primeres que mengem aquesta temporada.
Sou el meu blog de cuina de capçalera, avui toca cuinar: ja tinc feta aquesta recepta, ara tinc al foc la de mandonguilles amb sipia i per a demà a dinar arròs de galeres. No es falla mai amb les vostres receptes. Endavant.
ResponEliminaAnna
Hola Anna. Les receptes que publiquem ens les mengem, són el nostre dinar o el sopar, així que podem assegurar que estan testejades, ja, ja. Ah, també n'hi ha alguna que no ens ha sortit bé, però aquestes van a la "paperera". Bona cuina i gràcies per seguir el blog.
Elimina