Aquesta setmana un amic ens ha regalat un parell de quilos de l'arròs bomba que elaboren artesanalment a la seva finca, prop de la mar. És aquest un arròs de gra molt petit, que absorbeix molt bé els sabors del brou, un producte de molta qualitat.
Ingredients (2 persones):
- 150 grs d'arròs bomba
- 6 gambes
- 4 calamars
- 1/4 de ceba de figueres trinxada
- 1 all tendre
- 1 tomàquet ratllat
- 1/2 copeta de conyac
- 1 nyora
- 1 o 2 grans d'all
- 800 cc de brou de peix
- Sal i oli
Elaboració
Poseu una paella al foc amb una mica d'oli. Fregiu la nyora i els grans d'all. Reserveu al morter.
En el mateix oli fregiu les gambes. Reserveu.
Per a fer el sofregit afegiu primer la ceba i quan sigui rossa, afegiu l'all tendre i el tomàquet ratllat. Quan el sofregit estigui fet, afegiu el conyac, deixeu evaporar l'acohol i poseu els calamars tallats a trossos.
Doneu un parell de voltes i afegiu l'arròs. Enrossiu-lo durant un parell de minuts i afegiu el brou calent.
Mentre es cou l'arròs, piqueu la nyora amb els alls, ho deixateu amb una mica d'aigua i ho coleu.
A mitja cocció afegiu la picada a l'arròs. Rectifiqueu de sal i deixeu coure fins que l'arròs estigui fet.
El nostre dinar d'avui: boníssim com sempre.
ResponElimina