Ens acaba d'arribar una bossa de carxofes acabades de collir i hem decidit que aquest cap de setmana prepararem tres receptes on la carxofa hi estarà present.
La primera és la recepta que ara us explicarem, unes espirals de pasta de sèmola amb carxofa i cansalada fumada.
Ingredients (2 persones)
- 125 grs de pasta
- 4 o 5 carxofes
- 2 tomàquets
- 2 alls tendres
- 1/2 ceba
- 4 tòmàquets secs (si no en teniu no passa res)
- Cansalada fumada
- Julivert picat
- Sal i oli
Elaboració:
Negeteu les carxofes i poseu-les a remull en un bol d'aigua amb unes branques de julivert per a que no es facin fosques.
Poseu una olla al foc per bullir la pasta i mentres talleu les carxofes (de gruixudes com apareix a la imatge).
Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i poseu a fregir les carxofes (foc moderat). Trinxeu la ceba i afegiu-la a la paella. Quan les carxofes siguin quasi cuites, afegiu els tomàquets secs tallats en juliana, els alls tendres i la cansalada fumada. Deixeu que la cansalada agafi una mica de color.
Poseu totes les verdures en un colador per eliminar l'excés d'oli. Torneu-les a posar a la paella amb l'oli necessari i afegiu els tomàquets ratllats.
Deixeu coure uns minuts. Mentre, haurem bullit la pasta. L'afegirem a la paella amb les verdures, ho saltarem tot un parell de minuts i ja podem servir.
Com a punt final, espolsem amb una mica de julivert fresc al damunt. Si no en teniu de fresc, en aquesta recepta no el substituiu per sec, no és el mateix.
Molt bo, fàcil i ràpid de fer. Jo personalment l'he fet amb tallarines, enlloc de macarrons.
ResponElimina