Preparar la carn picolada per fer pilotes o mandonguilles no té cap secret, però us recomano que compreu una bona quantitat de picolat i aprofiteu per fer-ne de diferents mides i us serviran per a plats diferents. En aquesta ocasió, a més de fer-ne de la mida "estàndar" com les que podeu veure en aquesta recepta, hem fet unes quantes pilotes per a l'olla i unes quantes de petites per a la sopa. Tant en cru com cuinades les podeu congelar.
Ingredients:
- 1 quilo de picolat (barreja de vedella i tossino)
- 2 ous
- 2 grans d'all
- Julivert (al gsut)
- 1 llesca gran de pa remullat amb llet
- Nou moscada
- Sal
- Farina per enfarinar les mandonguilles
- 1 ceba gran
- 1 carlota
- 1 pot de 1/2 quilo de tomàquet
- 1 fulla de llorer i una branqueta de frígola
- 1 copeta de vi ranci
Elaboració:
Poseu el picolat en un bol, afegiu els ous, l'all i el julivert trinxats, la sal, la nou moscada i el pa remullat amb la llet.
Barregeu bé fins aconseguir una massa uniforme.
Agafeu porcions i feu les boletes i les aneu enfarinant. Fregiu les mandonguilles fins que siguin daurades. Reserveu-les en un plat amb un paper absorvent.
Poseu una mica d'oli en una paella i sofregiu la ceba i la carlota. Afegiu el vi ranci i quan hagi evaporat l'acohol, poseu les mandonguilles, la fulla de llorer i la frígola.
Afegiu el tomàquet triturat i deixeu coure a foc lent durant uns 20 o 25 minuts. Si ho preferiu, poseu passar la salsa per un colador xinès o per la batedora. Jo ho deixo tal qual.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada