Per a l'aperitiu d'avui diumenge hem preparat unes croquetes de pernil i porro que hem acompanyat d'un vi blanc novell de Bot.
Són fàcils de preparar i potser sí que són una mica laborioses, però el resultat que se'n obtè, comparat amb les que pots comprar al supermercat congelades, no te res a veure.
La massa la vam preparar ahir la nit, perquè per poder manipular-la ha d'estar ben freda. I la resta ho hem fet al moment. També en podeu preparar més quantitat i congelar-les a punt de posar a la paella.
Ingredients (entre 20 i 24 croquetes):
- 50 grs de farina normal
- 50 grs de mantega
- 500 ml de llet
- Nou moscada
- 1 porro
- 100 grs de pernil salat tallat a dauets petits
- 2 ous
- Pa ratllat
- Sal i oli
Elaboració:
Trinxeu el porro i poseu-lo en una paella amb una mica d'oli. Quan agafi color, afegiu el pernil i ho salteu tot uns minuts. Reserveu en una escorredora per eliminar l'excés d'oli.
A la mateixa paella poseu la mantega i quan s'hagi desfet afegiu la farina. Doneu-li unes voltes fins que agafi color dauradet i afegiu la llet. Remeneu bé per a que no es facin grumolls. Afegiu la nou moscada i la sal. Deixeu coure durant uns 10 minuts sense parar de remenar.
Afegiu el pernil i el porro, barregeu bé i reserveu en un recipient.
A l'endemà o quan estigui la massa ben freda, feu les croquetes. Primer arrebosseu-les amb pa ratllat, després passeu-les per ou batut i altre cop pel pa ratllat.
Poseu-les a fregir en una paella amb abundant oli fins que estiguin daurades.
Igual us poden servir per a l'aperitiu com de primer plat acompanyades d'una bona amanida.
un dels meus menjars preferits!
ResponElimina