Ingredients per a 4 persones
- 325 grs d'arròs
- 400 grs de sípia
- 8 carxofes
- 3 tomàquets madurs
- 1/2 primentó roig
- 3 dents d'all
- 1 branca de julivert
- 1'6 lt de brou de peix
- Sal, oli i pebre negre
Elaboració:
Talleu a trossos les sípies i saleu-les. Poseu una cassola al foc amb una mica d'oli d'oliva i salteu les sípies fins que estiguin rosses. Treieu de la cassola i reserveu.
En el mateix oli ofegueu el primentó roig durant tres o quatre minuts. Afegiu els alls trinxats, el julivert i al cap d'un momentet, els tomàquets ratllats.
Afegiu al sofregit les carxofes i la sípia i deixeu coure tot junt, sense deixar de remenar, durant quatre o cinc minuts.
Afegiu l'arròs i barregeu bé amb el sofregit durant tres minuts més. Afegiu el brou de peix ben calent i manteniu a foc viu durant uns 10 minuts.
Rectifiqueu de sal i acabeu la cocció al forn a 180º durant 6 o 7 minuts més. Treieu del forn i deixeu reposar un parell de minuts abans de servir.
Una altra recepta de primera amb productes de les nostres terres: arròs del Delta de l'Ebre, sípies de Sant Carles de la Ràpita i carxofes d'Amposta.
Nota: les imatges corresponen als ingredients per a dues persones.
moolt bona pinta!!. Un dubte: la cassola que utilitzes es de ferro?, si es així, no se t´enganxa molt quan fas el sofregit?
ResponEliminaMoltes gràcies.
M´agrada molt el teu blog.
La cassola que he utilitzat en la recepta és d'alumini. És similar a la que utilitzen alguns restaurants, de fet la vaig comprar en una botiga d'articles per a hostaleria i la veritat és que m'agrada molt com queda l'arròs, de fet, només l'utilitzo per a arrossos o fideuada. Per a que no s'enganxi, quan faig el sofregit, afegeixo una miqueta d'aigua o brou (molt poqueta, val la pena anar-la afegint quan vegis que s'enganxa), fins que el sofregit està ben fet. L'altra opció per a que no s'enganxi és posar més oli per a fer el sofregit, però sobretot, abans d'afegir l'arròs i la resta d'ingredients, treu l'oli sobrant, perquè sinó, l'arròs quedarà oliós i t'acompanyarà tota la tarda. Gràcies per visitar el blog.
EliminaSalut i molta cuina!
Núria
bonissim!!
ResponElimina