Preparar una espatlla de corder al forn no te gaire secrets. Va bé preparar-lo aquell dia que voleu preparar un bon dinar però teniu feina per casa i no podeu estar pendent de la cuina.
Ingredients:
- 1 espatlla de corder
- Herbes aromàtiques
- Sal, pebre i oli d'oliva
- 3 cebes mitjanes
- 1 cabeça d'alls
- 3 tomàquets de penjar
- Vermuth
Només cal que la nit abans poseu l'espatlla tallada a trossos en un safata, la sal-pebreu i li poseu un bon grapat d'herbes aromàtiques (frigola, romer, orenga, llorer, ...), un xorret de vermuth o vi, el que més us agradi i una mica d'oli d'oliva. La deixeu marinar tota la nit a la nevera-
A l'endemà, poseu el corder en una safata on haureu fet un llit de ceba tallada fina. Afegiu dos o tres tomàquets (els de penjar són ideals) partits per la meitat i uns grans d'all. Tireu un bon xorro d'oli d'oliva i un xorret d'aigua.
Poseu a coure al forn a 150/160º fins que la carn estigui melosa. De quan en quan, aneu tirant una mica del suc damunt del corder, per a que no es ressequi la carn. Si el corder és ben tendre en una hora i mitja estarà fet.
El vermuth i l'oli del marinat no m'agrada aprofitar-lo perquè contè els sucs que han soltat la carn i el corder sol tindre un sabor massa potent.
Crec que la faré
ResponElimina