11 d’oct. 2012

Cigrons amb bacó i ceba morada






Aquesta recepta és ideal per a aquells dies que arribes tard a casa i tens poc temps per preparar el dinar. Hem de procurar tindre un rebost ben proveït, com a mínim pel que fa a productes bàsics. Un pot de cigrons, cebes al verduler, unes panses, això està sempre present a la majoria de cases.
Si no tenim bacó, podem fer-ho amb pernil o amb unes tiretes de pollastre o fins i tot, podem eliminar-lo dels ingredients, encara que el bacó fumat li dona un contrast molt agradable amb les panses i la ceba, que queda cruixent.

Ingredients (2 persones):
  • 1 pot de cigrons
  • 2/3 talls de bacó fumat
  • 2 cebes morades petites o 1 de grossa
  • 2 cullerades de panses
  • Gingebre ratllat
  • Sal i oli d'oliva


Elaboració:
Poseu una mica d'oli a una paella i mentres s'escalfa l'oli, talleu a tires primes el bacó (1).  Poseu-lo a la paella (foc moderat) i talleu les cebes en juliana. Afegiu-les a la paella (2) fins que bacó i ceba estiguin enrossits (3). Afegiu els cigrons escorreguts i deixeu que es vagi enrossint tot junt. Rectifiqueu de sal.
Afegiu les panses (4) i el gingebre ratllat (5). El gingebre li donarà un toc refrescant i un puntet picant. 

Amb una amanida d'enciam amb ravanetes, els cigrons i una peça de fruita de temporada, tindreu un menú molt equilibrat i econòmic. 


 (2)


 (3)

 (4)

 (5)



3 comentaris:

  1. Hola, una molt bona recepta!

    Tot i així podries corregir un parell de faltes: l'oli no "es calenta" sinó que "s'escalfa", i no s'ha de "procupar" sinó "procurar" ;)

    ResponElimina
  2. A mi sempre m'exploten els cigrons a la paella. Hi ha algun truc per evitar haver de fer servir la tapa gran d'escut?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No conec cap truc, jo el que faig és posar-los a la paella ben escorreguts, no deixar-los massa estona i mantenir un foc moderat. Espero haver-te ajudat.

      Elimina