23 de set. 2012

Pollastre a la cassola amb picada d'ametlles








Avui diumenge per dinar un dels plats clàssics del nostre receptari: un pollastre rostit a la cassola amb una picada d'ametlles. Senzill de preparar i que podeu deixar preparat la nit abans o a primera hora del matí i sortir a fer un passeig. Quan torneu a casa per dinar, només us caldrà preparar una amanida i llestos. A més, el millor d'aquesta recepta és que és més gustosa si es menja a l'endemà, perquè tots els sabors s'han ajuntat. Si us en sobra, el podeu guardar a la nevera un parell de dies i si ho prefereiu, ho podeu congelar.

Ingredients:

1 pollastre tallat a trossos no massa grossos
5 o 6 dents d'all
1 grapat d'ametlles 
1 fulla de llorer
5 grans de pebre negre
2 cebes grosses
7 o 8 tomàquets secs (que posareu uns minuts a remull amb una mica d'aigua calenta)
1 copeta de conyac 
Bolets (els que us agraden, en temporada si en trobeu de frescos, millor)
Farina, sal i oli









Elaboració:

Enfarineu el pollastre (1) i l'enrossiu en una cassola amb oli d'oliva (2). Mentrestant, feu una picada amb les ametlles, els grans de pebre, dos grans d'all i una fulla de llorer (3). 

Un cop hagueu fregit tot el pollastre(4), retireu-lo de la cassola i si veieu que encara us queda massa oli, en treieu una mica. Fregiu la picada i un cop hagi agafat color (5), torneu a posar el pollastre i la copeta de conyac (6). 

Talleu les cebes a trossos grans i afegiu-lo al rostit, igual que les tomàquets cebes i uns grans d'all (amb pell) (7).

Doneu-li a tot unes voltes i afegiu una miqueta d'aigua. Tapeu la cassola i deixeu coure a foc suau (8). Quan hagin passat uns 25 minuts, afegiu els bolets, en aquest cas són fredolics (9). Torneu a tapar i deixeu coure a foc lent. La ceba us dirà quan el rostit està acabat.

Si voleu, podeu potenciar el sabor de la salsa afegint, 5 minuts abans d'apagar el foc, una cullereta de trompeta en pols, que li donarà un color més fosc a la salsa (10 i 11). 

Acompanyeu el pollastre amb unes patates fregides (12) que condimentareu amb una mica de sal i un grapadet d'orenga.

I plat acabat.

Nota: si teniu criatures, poseu menys grans de pebre a la picada, per tal que no la troben massa forta.

(1)






(2)

(3)

(4)
(5)
(6)
(7)
(8)





(9)

(10)

(11)
(12)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada