15 de nov. 2022

Llimes confitades en sal

 

Un fermentat típic de la cuina marroquina i àrab que s'utilitza per aromatitzar i donar gust a diferents plats, sobretot de carn i peix.

L'any passat va ser un bon any per a les dos llimeres de l'hort i vaig buscar la manera d'aprofitar l'excedent d'aquest cítric i com havíem sentit a parlar de les llimes confitades en sal (més que un confitat és una salaó), en algun programa de cuina i de viatges, vam decidir-mos a preparar-les. A més, és molt senzill, tot i que requereix una mica de paciència perquè s'ha deixar reposar la preparació durant un parell de mesos abans de consumir-la.

Ingredients

  • Llimes
  • Sal
  • Aigua

Preparació
Netejar bé amb un raspall les llimes. Tallar les dos puntes i fer quatre talls verticals profunds, però sense arribar a tallar completament la llima. Omplir aquests talls amb sal, abundantment.

Anar col·locant les llimes en un pot de vidre net, prement-les perquè quede com menys espai buit possible. Cobrir les llimes amb aigua. 

Tapar el pot, posar-li un drap per tapar-lo i guardar-lo en un lloc fresc i fosc.


Deixar reposar un parell de mesos abans de consumir.

Una de les maneres en què utilitzem aquestes llimes és a l'hora de cuinar unes aletes de pollastre, una recepta que trobareu en aquest enllaç.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada