2 de març 2020

Arròs caldós amb galeres i carxofes




Ingredients 2/3 persones

  • 2 alls tendres
  • 2 nyores
  • 1 gra d’all
  • Julivert
  • 2 tomates de penjar
  • 10 galeres de la Ràpita
  • 4 carxofes de l'hort
  • 200 grs d’arròs DO Delta de l'Ebre
  • 1.350 ml fumet de peix
  • Sal i oli d’oliva


Preparació

-Remullar amb aigua tèbia les nyores. Deixar reposar un ratet. Treure la polpa i reservar.

-Fer una picada amb el gra d’all i una mica de julivert. Reservar.

-Fregir lleugerament les galeres. Pelar la major part de la galera, deixant només la part de darrera amb closca. Reservar.

-En el mateix oli, fregir lleugerament les carxofes tallades a quarts i reservar.

-A la mateixa cassola, fer el sofregit amb els alls tendres, la polpa de nyora, el julivert, la picada i les tomates.

-Sofregir l’arròs i tot seguit afegir el fumet de peix. Quan faci 5 minuts que bull, afegir les carxofes (el temps dependrà de si ens agraden més o menys al dente).  

-Quan falten 3 o 4 minuts per a tancar el foc, incorporar les galeres, perquè s’acaben de coure.

-Tancar el foc i deixar reposar 3 o 4 minuts. Servir.













1 comentari: