Ingredients
- 2 ossobucos de vedella
- 2 grans d’all
- 2 carlotes
- 1 penca d’api
- 1 ceba morada
- 1 gotet de vi negre de la Terra Alta
- Brou de carn
- Mostassa
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
- Farina
- Xocolata negra
Salar i pebrar els osobucos. Untar-los amb una mica de
mostassa (natros hem barrejat mostassa de Dijon i de l’antiga). Enfarinar lleugerament
i enrossir la carn en una cassola amb una mica d’oli d’oliva. Reservar.
En el mateix oli (millor si el passeu per un colador per
eliminar restes de farina), sofregir les verdures, que haurem tallat a trossets
menudets. Quan hagin agafat una mica de color, incorporar la carn i afegir un
gotet de vi negre (natros hem utilitzat garnatxa negra de la Terra Alta). Deixar
evaporar l’alcohol i afegir el brou de carn.
Posar una tapa a la cassola i deixar coure a foc lent i fins que la carn estigue tova. Uns deu minuts
abans de tancar el foc, afegir una mica de xocolata negra, a més de bon gust,
farà que la salsa quede més sedosa. Es pot passar les verdures pel xino o per
la batedora o deixar-la tal qual.
Aquests tipus de guisats queden més bons si es deixen
reposar unes hores.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada