6 de des. 2018

Coliflor en vinagre


Aprofitant que és temporada de coliflor, hem preparat aquesta conserva que podrem menjar com aperitiu o en amanides. Per a elaborar-la, utilitzeu una coliflor ben fresca, aquesta l'ha collit el meu pare de l'hort a primera hora del matí i l'hem preparat de seguida, o sigue que més fresca no pot ser.


Ingredients:

  • 1 coliflor
  • Vinagre de vi blanc
  • Aigua
  • Sal


Elaboració:

Separeu els ramets del tronxo i els aneu posant en una escorredora. Renteu-los. 

Repartiu-los en pots de vidre, afegiu un bon grapat de sal. Cobriu la meitat del pot amb el vinagre i l'altra meitat amb aigua.

Tapeu els pots i guardeu-los al rebost. Deixeu-ho reposar uns dies abans de consumir, per a que vagi afagant el gust avinagrat.

Aquesta recepta és de Maria Porta, de la Seu d'Urgell i l'he tret d'un llibre que tinc fa molts anys de conserves, es diu El Rebost. Adobs, conserves, confitures i licors, de Dolors Llopart.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada