12 de nov. 2013

Espaguettis amb galeres i primentó roig




Ingredients (2 persones): 
  • 180 grs d'espaguettis de tinta de calamar
  • 8 galeres
  • 1 primentó roig
  • 2 grans d'all
  • Sal
  • Oli

Elaboració:

Compreu galeres a poder ser de mida més aviat grossa, en el nostre cas, no en vam trobar i ens vam haver de conformar amb unes de mida més petites. Lo de la mida és perquè com  més grosses siguin, amb més facilitat les pelarem.

Renteu i eixugueu les galeres. Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i fregiu-les. Deixeu que es refreden una mica i peleu-les.

Poseu l'aigua al foc per bullir la pasta.

Coleu l'oli i en una altra paella, afegiu-ne el suficient per saltar el primentó i l'all tallat a tires. Deixeu que es vagin fent, procurant que el primentó quedi una mica al dente. 

Afegiu la carn de les galeres (com les que vam comprar no eren massa grosses, es van trencar molt al pelar-les). Doneu unes voltes per a que es barregin els sabors. 

Afegiu els espaguettis i ho salteu durant un parell de minuts i ja podeu emplatar.

  • .

3 comentaris:

  1. No he provat mai les galeres...una bona excusa seria fer aquesta pasta amb pinta tan deliciosa! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mònica, has de provar les galeres, no saps el que t'estàs perdent.

      Té un sabor molt fi i a tota la costa del Delta de l'Ebre en sol haver-hi moltes. Estan en plena temporada durant els mesos d'hivern, sobretot a finals de desembre, gener i febrer. Com enguany no està fent fred, encara no estan en el millor moment. Aquí, les utilizem molt en arrossos, tant caldosos com secs, imprescindibles per fer els fumets, però sobretot com tenim costum de menjar-les a la zona quan són ben grosses i estan ovades, són fregides, deixen un gust espectacular a l'oli, ja et pots imaginar que l'altre protagonista del plat és el pa, per sucar.
      També ens agraden a la planxa i al forn, simplement amb un xorret d'oli i conyac o rom.

      Per provar-les per primer cop, t'aconsellaria un arròs melós amb galeres i carxofes (un altre producte espectacular que ja podem trobar als mercats i que també coneixem molt bé i apreciem a les Terres de l'Ebre).
      Te deixo l'enllaç a la recepta: http://www.benremenat.cat/2013/03/arros-melos-amb-galeres-i-carxofes.html
      Una abraçada!
      Núria

      Elimina