Aquesta mini coca de verdures la vam preparar per a l'aperitiu de diumenge. És una recepta fàcil, ràpid, econòmica i molt bona. És també, una manera d'aprofitar les verdures i hortalisses que ens dóna l'hort.
Ingredients per a 4 mini-coques:
- 5 grs de llevadura fresca
- 25 grs de sagí
- 25 grs d'oli d'oliva verge
- 50 grs d'aigua
- 150 grs de farina de força
- 1 polsim de sal
- Tomàquets, primentó verd i ceba
- Bonítol en escabetx (podeu substituir per tonyina, llonganissa, ...)
- Orenga
Elaboració:
Desfeu la llevadura amb una mica de l'aigua. En un bol barregeu el sagí amb l'oli d'oliva, afegiu la llevadura i la resta de l'aigua. Un cop barrejat, afegiu la farina i la sal. Treballeu amb les mans durant uns minuts i feu una bola amb la massa. Deixeu-la reposar en un bol, tapada amb paper film, fins que hagi doblat el volum.
Mentre reposa, talleu a rodanxes primes les tomates i poseu-les en una escorredora per a que deixin part de l'aigua que porten. Si les saleu, serà més ràpid. Talleu el primentó i la ceba.
Dividiu la massa en 4 porcions. Aplaneu donant-li la forma de coca. La massa ha de quedar ben prima. Poseu al damunt les rodanxes de tomata, el bonítol en escabetx esmicolat, el primentó i la ceba. Afegiu una mica d'orenga i un raig d'oli.
Poseu al forn, previament escalfat a 200º fins que la coca estigui cuita (uns 15 minuts). La massa ha de quedar ben torrada, per a que estigui cruixent.
La mateixa massa us pot servir per fer una coca de tomàquets cherry. A l'hort, aquests dies n'hi ha moltes, semblen carrolls de raïm. I per cert, el seu sabor no te res a veure amb les que podem comprar durant tot l'any als supermercats, aquestes són molt més gustoses i dolces. Una manera d'aprofitar-les és fer aquesta coca. Simplement les partim per la meitat, les deixem una estona per a que perdin l'aigua i les repartim per damunt de la massa. Per acabar posem un bon grapat d'orenga i un raig d'oli d'oliva.
Si l'arribo a veure abans de sopar, m'hauria hagut de posar a preparar aquesta fantàstica recepta!!!
ResponElimina