17 de jul. 2013

Carpaccio de figues amb encenalls de foie


Fa un parell de setmanes, vam collir un cistellet de figues de la figuera de l'hort, de les que es cullen per Sant Joan. 
Enguany, a causa de la primavera tan inestable que hem tingut, han arribat més tard del previst però encara vam poder preparar uns quants pots de melmelada i per recomanació del Jesús Serrano, vam preparar aquesta recepta que us expliquem en aquesta entrada.

Ingredients:
  • Figues
  • Foie mi-cuit
  • Flor de sal del Delta de l'Ebre
  • Per a la vinagreta: oli, vinagre balsàmic i melmelada de figues


Elaboració:
Netegeu les figues. Eixugeu-les bé. Talleu-les, sense pelar, a rodanxes ben primes. Repartiu-les en una safata o plat. Poseu al damunt uns encenalls de foie, una mica de flor de sal i un parell de cullerades de la vinagreta.

Podeu preparar la mateixa recepta substituint les figues per maçanes. Les podeu pelar, tallar en rondanxes i passar-les per una paella.
Poseu-les en un plat i al damunt repartiu el foie i la vinagreta. L'escalfor de la maçana ajudarà a fondre el foie.
I penseu que al setembre tornaran a haver-hi figues, guardeu a la memòria la recepta!

3 comentaris:

  1. Què bo, Núria!. M'encanten les figues i el foie, o sigui que el dia que trobi figues segur que ho provo...

    ResponElimina
  2. Què bo Núria!. M'encanten les figues i el foie, o sigui que el dia que trobi figues segur que ho provo...

    ResponElimina