Fa un parell de setmanes, vam collir un cistellet de figues de la figuera de l'hort, de les que es cullen per Sant Joan.
Enguany, a causa de la primavera tan inestable que hem tingut, han arribat més tard del previst però encara vam poder preparar uns quants pots de melmelada i per recomanació del Jesús Serrano, vam preparar aquesta recepta que us expliquem en aquesta entrada.
Ingredients:
- Figues
- Foie mi-cuit
- Flor de sal del Delta de l'Ebre
- Per a la vinagreta: oli, vinagre balsàmic i melmelada de figues
Elaboració:
Netegeu les figues. Eixugeu-les bé. Talleu-les, sense pelar, a rodanxes ben primes. Repartiu-les en una safata o plat. Poseu al damunt uns encenalls de foie, una mica de flor de sal i un parell de cullerades de la vinagreta.
Podeu preparar la mateixa recepta substituint les figues per maçanes. Les podeu pelar, tallar en rondanxes i passar-les per una paella.
Poseu-les en un plat i al damunt repartiu el foie i la vinagreta. L'escalfor de la maçana ajudarà a fondre el foie.
I penseu que al setembre tornaran a haver-hi figues, guardeu a la memòria la recepta!
bonissim, de veritat.
ResponEliminaQuè bo, Núria!. M'encanten les figues i el foie, o sigui que el dia que trobi figues segur que ho provo...
ResponEliminaQuè bo Núria!. M'encanten les figues i el foie, o sigui que el dia que trobi figues segur que ho provo...
ResponElimina