Ingredients:
- 1 quilo de cebes (netes de pells)
- 100 grs de sucre blanc
- 100 grs de sucre moré
- 25 grs de vinagre balsàmic
- 25 grs de vinagre de Xerès
- 50 grs de Pedro Ximénez
- 1 branqueta de frígola
- Oli d'oliva i sal
Elaboració:
Netegeu i talleu en juliana les cebes. Poseu una paella grossa al foc amb un bon raig d'oli d'oliva. Afegiu les cebes i deixeu que es vagin estovant a foc lent. Després afegiu la resta d'ingredients i ho deixeu coure a foc lent fins que s'hagi evaporat tot el líquid i les cebes s'hagin caramelitzat. Sempre a foc suau.
Si ho preferiu, passeu per la batedora i envaseu en pots petits. Poseu-los al bany maria durant 30 minuts.
Veure-ho que us en sortirà molt poca quantitat, perquè la ceba porta molta aigua, però val la pena. Us servirà per acompanyar carns (un filet a la planxa amb una capa d'aquesta melmelada pel damunt?), amb foie, formatge, per fer una vinagreta, o simplement amb una llesqueta de bon pa torrat.
Com dius, indispensable per enriquir un munt de plats! Una abraçada Núria!
ResponElimina