Un clàssic de la cuina tradicional catalana.
Ingredients:
- 1 conill tallat a trossos
- 100 grs de pernil a dauets
- 2 tomàquets madurs
- 2 cebes mitjanes
- 1 gotet de vi neger de la Terra Alta
- 3 preses de xocolata a la pedra
- 1 grapat d'avellanes i ametlles
- Frígola, orenga i llorer
- 1 cullerada de farina
- Oli
- Sal i pebre
Elaboració:
Poseu oli en una cassola i enrossiu el conill. Mentres, prepareu la picada amb les avellanes, les ametlles i la xocolata. Reserveu.
Trinxeu les dues cebes i ratlleu els tomàquets.
Quan el conill estigui daurat, afegiu la ceba i el pernil a dauets. Després, el tomàquet ratllat. Quan estigui tot ben daurat, afegiu la frígola, l'orenga i el llorer. Tot seguit incorporeu el gotet de vi. Deixeu evaporar l'alcohol durant un minut i afegiu una cullerada de farina.
Quan el suc comenci a espessir, afegiu la picada deixatada amb una mica d'aigua calenta.
Rectifiqueu de sal i deixeu que el conill faci xup-xup durant uns 20 minuts.
Podeu afegir uns bolets o xampinyons per completar el plat.
La xocolata...quin ingredient més sorprenent, tant per plats dolços com per salats! Un conill fantàstic! Que bo que ha de ser!
ResponEliminaJo no soc massa de conill, però cuinat d'aquesta manera el trobo boníssim i la xocolata, a més de gust, li dona a la salsa una textura avellutada. Malgrat que els ingredients són molt bàsics, d'aquells que sempre tens al rebost, aquesta recepta és plat de diumenge o de festa i preferentment, plat de tardor, quan al mercat es poden trobar bolets de temporada, que combinen meravellosament amb el conill.
EliminaBona cuina Mònica!