El rap que utilitzem en aquesta recepta prové de la llotja del port de Sant Carles de la Ràpita, on es fa la subhasta diària de peix i marisc fresc de gran qualitat, que a Amposta podem trobar tant al Mercat Municipal com a les peixateries de la ciutat.
Podeu utilitzar rap congelat, encara que hem de dir que el resultat serà una mica diferent.
Ingredients per a 2 persones:
- 1 rap d'uns 450 grs aprox.
- 1 ceba mitjana
- 1 punta de pesteta (bitxo) -opcional
- 3 tomàquets ratllats
- 1 gra d'all
- 160 grs de pasta
- Oli i sal
Elaboració:
Poseu una olla al foc amb aigua per bullir la pasta. Mentres, netegeu el rap. Talleu-lo a trossos i reserveu.
Poseu al foc una paella amb una mica d'oli i comenceu a sofregir la ceba. Quan comenci a agafar color, afegiu l'all trinxat i per últim els tomàquets ratllats. Deixeu que es cogui el tomàquet durant un parell de minuts i afegiu el rap, que haureu salat i pebrat. Deixeu coure durant dos o tres minuts (dependrà del gruix del peix) i afegiu la pasta. Barregeu-la bé amb el sofregit i el rap, mantenint-la a la paella durant un parell de minuts i ja podeu emplatar.
També podeu afegir un rajolí de vi blanc al sofregit, en aquest cas no ho hem fet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada