17 de juny 2013

Cintes de pasta amb rap de Sant Carles de la Ràpita


El rap que utilitzem en aquesta recepta prové de la  llotja del port de Sant Carles de la Ràpita, on es fa la subhasta diària de peix i marisc fresc de gran qualitat, que a Amposta podem trobar tant al Mercat Municipal com a les peixateries de la ciutat.

Podeu utilitzar rap congelat, encara que hem de dir que el resultat serà una mica diferent. 

Ingredients per a 2 persones:
  • 1 rap d'uns 450 grs aprox.
  • 1 ceba mitjana
  • 1 punta de pesteta (bitxo) -opcional
  • 3 tomàquets ratllats
  • 1 gra d'all
  • 160 grs de pasta
  • Oli i sal


Elaboració:

Poseu una olla al foc amb aigua per bullir la pasta. Mentres, netegeu el rap. Talleu-lo a trossos i reserveu.
Poseu al foc una paella amb una mica d'oli i comenceu a sofregir la ceba. Quan comenci a agafar color, afegiu l'all trinxat i per últim els tomàquets ratllats. Deixeu que es cogui el tomàquet durant un parell de minuts i afegiu el rap, que haureu salat i pebrat. Deixeu coure durant dos o tres minuts (dependrà del gruix del peix) i afegiu la pasta. Barregeu-la bé amb el sofregit i el rap, mantenint-la a la paella durant un parell de minuts i ja podeu emplatar.

També podeu afegir un rajolí de vi blanc al sofregit, en aquest cas no ho hem fet.

  • ..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada