13 de maig 2013

Vedella amb avellanes i xampinyons


Una manera diferent de preparar la vedella estofada amb avellanes catalanes.

Ingredients per a 4 persones:

  • 750 grs de vedella (tall per a fricandó)
  • 1 safata de xampinyons grossos
  • 1 ceba
  • 1 grapat d'avellanes del Baix Camp
  • 2 dents d'all
  • 1 gotet de vi ranci


Elaboració:
Saleu i pebreu la vedella. Paseu-la per una mica de farina i fregiu-la en una mica d'oli. Reserveu. Coleu l'oli sobrant per eliminar les restes de farina. Sofregiu la ceba tallada a trossets petits.
Mentrestant, en un morter piqueu els alls amb les avellanes. Quan la ceba sigui rossa, afegiu la picada i ho sofregiu tot durant un parell de minuts sense parar de remenar. Afegiu els xampinyons tallats grossos. Doneu-los un parell de voltes i afegiu els talls de carn. Després, afegiu el vi ranci. Quan hagi evaporat l'alcohol, afegiu una mica d'aigua, fins quasi cubrir la carn. Rectifiqueu de sal i deixeu coure a foc suau fins que la carn estigui ben cuita.
Podeu servir la carn acompanyada d'unes patates fregides.
  • .
  • .

1 comentari:

  1. Les avellanes són tan bones!!! I aquesta carn que has preparat amb elles sembla deliciosa!!!

    ResponElimina