28 d’abr. 2013

Espaguettis amb salsa pesto


Aquesta és una versió molt personal de la salsa pesto, o sigui que si algun italià llegeix aquesta entrada, sabrà disculpar-me.

Quan al supermercat trobo fulles d'alfàbrega fresca, aprofito per comprar-ne i preparar salsa pesto. La reparteixo en recipients petits i els guardo al congelador. Així, si un dia portes pressa i vols preparar un plat ràpid, en un moment es descongela.

Ara fa uns dies, vam comprar i sembrar llavors d'alfàbrega de fulla grossa, de moment ja han començat a sortir brots, a veure si tenim sort i aquest estiu podem fer una bona "collita".

Avui hem preparat uns espaguettis italians que ens van regalar, d'aquells que són tan llargs que al primer moment es queden fora de l'olla.

Ingredients:

  • 1 bon grapat de pinyons
  • 1 bon grapat de nous
  • 1 dent d'all
  • 1 manoll de fulles d'alfàbrega
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • Formatge parmesà o grana padano


Elaboració:
A la picadora posem la dent d'all, els pinyons, les nous i l'oli d'oliva. Ho triturem tot. Afegim les fulles d'alfàbrega i ho tornem a triturar. Per últim afegim el formatge ratllat i ho triturem altre cop. I ja tenim la salsa pesto preparada.

Mentrestant haurem posat a bullir l'aigua amb un grapat de sal. Coem la pasta seguint les indicacions del fabricant, en aquest cas 13 o 14 minuts.

En un bol posem la quantitat desitjada de salsa pesto i afegim dos o tres cullerades soperes de l'aigua de bullir la pasta, per fer la salsa més lleugera. Afegim els espaguettis, barregem bé i repartim en plats.

Per acabar, espolsem amb una mica més de formatge ratllat al damunt.

3 comentaris: