Aquest és un pa que he preparat amb un preparat que vaig comprar al supermercat (LIDL), una barreja de farina de blat i de sègol. La barreja està especialment indicada per utilitzar amb panificadora, però com no disposo d'aquest estri, vaig preparar-lo manualment.
El preparat ja porta llevadura en sec però jo vaig afegir un petita quantitat de massa fermentada. Un altre dia vull provar de fer-ne comprant les farines per separat, amb massa mare i comprovar-ne la diferència. Ja us ho explicaré.
Tendre o torrat, amb una mica de mantega i melmelada o amb formatge fresc i una mica de salmó fumat, és un pa molt gustós.
Ingredients:
- 500 grs de preparat de farina de blat i sègol
- 375 ml d'aigua
- 50 grs de massa fermentada
Elaboració:
Barregeu la farina amb l'aigua, pasteu la massa, deixeu reposar uns 15 minuts i afegiu la massa fermentada. Amasseu amb les mans durant 10 minuts.
Feu una bola amb la massa i poseu-la en un bol, tapat amb film transparent o amb un drap humit. Deixeu reposar en un lloc càlid durant 1 hora o 1/5 hores aproximadament.
Agafeu la massa i amasseu uns segons per eliminar l'aire de fermentació. Doneu-li forma de pa allargat i poseu en un motlle, en aquest cas un banetone (recipient fet amb pasta de fusta especial per llevar el pa).
Tapeu amb film transparent i deixeu reposar durant 1 hora.
Escalfeu el forn a 200º C i ruixeu amb aigua abans d'introduir el pa per generar vapor.
Aboqueu el pa del banetone a la llauna i poseu al forn calent. El deixeu coure uns 40/45 minuts, fins que estigui ben cuit.
Deixeu refredar damunt d'una reixeta, perquè si el deixeu damunt de la llauna, treurà humitat i la crosta quedarà toba.
oh quina pinta! I amb aquest tovalló de quadres que el presentes té una pinta molt rústica! Al lidl hi ha farines i barreges realment interessant, també n'hi ha una de pipes que m'agrada molt! Petons
ResponElimina