Veureu que la massa és quasi idèntica que la faig servir per al tortell de Reis. També la podeu farcir amb brossat, cabell d'àngel, xocolata o melmelada. Si ho preferiu, podeu fer-ne uns panets sense farcir. Als meus nebots, amb uns trossets de xocolata, els hi agraden molt per berenar.
Ingredients:
Per a la massa:
- 400 grs de farina de força
- 80 grs de sucre
- 60 grs de mantega
- 4 grs de sal
- 45 grs de llevadura fresca
- 3 ous
- 100 ml de llet
- Pell de taronja o de llimona ratllada
Per a la crema:
- 1 litre de llet
- 8 rovells d'ou
- 200 grs de sucre
- 80 grs de maizena
- 1 pell de llimona
- 1 branca de canyella
Elaboració:
Per fer la crema bulliu la llet amb la pell de llimona i la branca de canyella. Deixeu refredar fins que estigui tèbia.
Bateu els rovells de l'ou amb el sucre fins que estiguin ben muntants. Afegiu la farina de panís i barregeu bé. Afegiu la llet i remeneu. Poseu tota la barreja al foc i remeneu sense parar amb una cullera de fusta fins que arranqui el bull.
Poseu la crema en una safata i tapeu-la amb un film transparent. Deixeu refredar i guardeu a la nevera.
Per fer la massa bateu els ous amb el sucre, afegiu-li la pell de llimona o de taronja ratllada i la mantega a punt de pomada. Incorporeu la llevadura amb la llet (heu de desfer la llevadura amb la llet tèbia, afegir-li una mica de farina fins aconseguir una textura de papilla clara i deixeu reposar tapat amb un drap durant uns 10 minuts).
Afegiu la farina i treballeu la massa una bona estona, fins que no s'enganxi als dits.
Poseu la massa en un bol i tapeu amb film transparent. Deixeu reposar en un lloc càlid durant un parell d'hores.
Passat aquest temps partiu la massa en dos. Esteneu una de les parts amb l'ajuda d'un corró i poseu-la a una llauna de forn. Repartiu la crema pel damunt i tapeu la coca amb la resta de la massa.
Deixeu reposar la coca tapada amb un drap durant 1 hora. Passat aquest temps, pinteu-la amb ou batut i la coeu al forn a 160º durant uns 20 minuts.
Espolseu amb sucre llustre per decorar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada