18 de nov. 2012

Bescuit gelat de torró de Xixona



Ingredients per a 10 persones:
  • 10 rovells d'ou
  • 500 grs de nata muntada
  • 500 grs de torró de Xixona


Per al xarop:
  • 200 ml d'aigua mineral
  • 200 grs de sucre
  • 7 gotes de suc de llimona


Elaboració:

Munteu els rovells d'ou fins que us queden esponjosos. Mentrestant poseu en un casso al foc l'aigua, el sucre i el suc de llimona, fins que arranqui el bull.
Incorporeu el xarop molt calent i a raig fi als rovells muntats i amb la batedora en marxa, a velocitat lenta.
Continueu batent durant almenys 10 minuts. Fer facilitar que munten, emboliqueu el recipient amb draps mullats amb aigua molt calenta.

Afegiu la mata muntada delicadament. Trinxeu el torró i afegiu-lo a la mescla. Aboqueu en motlles i guardeu al congelador. Al moment de servir ho podeu decorar amb una mica de xocolata calenta al damunt.


Nota: aquesta recepta fa molts anys que la preparo per Nadal, és ja tot un clàssic. Però com a mi l'ou cru no m'agrada, el que faig és que poso la meitat dels ous. Com el xarop s'incorpora als ous, també poso la meitat de la quantitat indicada a la recepta original. Al final, el bescuit te més gust de nata, però a mi m'agrada més així. Si us decidiu a fer aquesta variant, no patiu perquè poseu menys sucre, ja que el torró és prou dolç.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada