Tot un clàssic dels receptaris d'arrossos i de la cuina de secà.
Ingredients per a 2 persones:
- 200 grs d'arròs Montsià
- 2 talls de bacallà dessalat
- 1 ceba petita
- 2 grans d'all
- 1 primentó roig petit
- 1 tomàquet
- 3 carxofes
- Julivert
- Safrà
- 1.250 cc brou de peix o aigua (si utilitzeu brou de peix que sigui lleuger)
- Sao i oli
Elaboració:
Trinxeu la ceba, el primentó, un gra d'all, una mica de julivert i el tomàquet. Comenceu a fer el sofregit en el mateix ordre. Mentrestant feu la picada amb l'altre gra d'all, el julivert i uns brins de safrà. Reserveu-la.
Talleu el bacallà a trossos i netegeu les carxofes. Talleu-le a trossos prims.
Quan el sofregit estigui a punt, afegiu l'arròs; doneu-li dos voltes i poseu les carxofes i el bacallà. Enrossiu-ho tot una mica i afegiu el brou ben calent. Deixeu coure a foc moderat i quan faltin 5 minuts per a que l'arròs estigui cuit, afegiu la picada que haureu deixatat amb una mica de brou.
Si aquest arròs preferiu fer-lo caldós, només cal que afegiu una mica més de brou. En aquesta recepta l'hem preferit més sec.
Molt ben explicada... Boníssim, he fet una variant afegint-hi costella de porc a trossets petits.. També ha quedat molt bo.
ResponEliminaSegur que la costella de porc encara fa més interessant aquesta recepta. Ho provaré.
EliminaSalut!