17 de febr. 2020

Ossobuco de vedella




Ingredients

  • 2 ossobucos de vedella
  • 2 grans d’all
  • 2 carlotes
  • 1 penca d’api
  • 1 ceba morada
  • 1 gotet de vi negre de la Terra Alta
  • Brou de carn
  • Mostassa
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva
  • Farina
  • Xocolata negra



Elaboració

Salar i pebrar els osobucos. Untar-los amb una mica de mostassa (natros hem barrejat mostassa de Dijon i de l’antiga). Enfarinar lleugerament i enrossir la carn en una cassola amb una mica d’oli d’oliva. Reservar.

En el mateix oli (millor si el passeu per un colador per eliminar restes de farina), sofregir les verdures, que haurem tallat a trossets menudets. Quan hagin agafat una mica de color, incorporar la carn i afegir un gotet de vi negre (natros hem utilitzat garnatxa negra de la Terra Alta). Deixar evaporar l’alcohol i afegir el brou de carn.

Posar una tapa a la cassola i deixar coure a foc lent i  fins que la carn estigue tova. Uns deu minuts abans de tancar el foc, afegir una mica de xocolata negra, a més de bon gust, farà que la salsa quede més sedosa. Es pot passar les verdures pel xino o per la batedora o deixar-la tal qual.

Aquests tipus de guisats queden més bons si es deixen reposar unes hores.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada