Aquest és un plat clàssic de la cuina de secà i també molt tradicional menjar-los durant la Quaresma. Un plat de cullera dels que ens agraden a casa, gustós i per acompanyar amb una bona llesca de pa.
Ingredients (4 persones):
- 200 grs de cigrons secs (podeu utilitzar els cigrons ja bullits)
- 350 grs de bacallà desalat
- 2 patates
- Espinacs (al vostre gust)
- 1 ceba
- 2 tomàquets de penjar
- 2 grans d'all
- 1 culleradeta de pebre roig
Elaboració:
Poseu en remull els cigrons. A l'endemà, els escorreu i netegeu al raig d'aigua. Poseu una olla al foc amb aigua, una carlota, mitja ceba i una fulla de llorer. Quan arranqui el bull, poseu els cigrons i deixeu-los fins que estiguin cuits, ben bé una hora, dependrà de la varietat de cigrons.
Agafeu una cassola, poseu un raig d'oli i comenceu a fer el sofregit amb la ceba trinxada, l'all i els tomàquets ratllats. Afegiu el pebre roig i deixeu que el sofregit es faci poc a poc.
Poseu els espinacs i les patates, doneu un parell de voltes i afegiu aigua calenta (o el mateix brou de bullir els cigrons), fins cobrir els ingredients i una mica més. Deixeu que bulli durant 10/12 minuts i afegiu els cigrons i el bacallà desalat i deixeu coure fins que la patata estigui toba.
Guardo la recepta per després de Carnestoltes!!! Petons!
ResponEliminaUna recepta fàcil i molt bona
EliminaUna recepte genial, m'ha encantat👏👏
ResponEliminaMe n'alegro que us hagi agradat. Bona cuina!
Elimina