16 de des. 2012

Borraines


No haurien de faltar a cap taula de la gent dels pobles de les Terres de l'Ebre al voltant del Nadal. Cal mantenir les tradicions i aquesta n'és una. 
Un producte ben humil, la fulla de la borraina, que creix en marges i camins, amanida amb ingredients tan senzills com la llet, la matafaluga, els ous, la farina o la mel, que la converteixen en una delícia per endolcir-nos aquests dies. 
A qui no li ve de gust per berenar una borraina acabada de fer?

Ingredients:
  • 150 ml d'aigua o llet infusionada amb matafaluga 
  • 1 ou 
  • Pell de llimona ratallada 
  • 1 paperet de grasiosa o 1 xorret de sifó
  • Farina 
  • Oli per fregir-les 
  • Mel per endolcir-les
Elaboració:

Feu una massa lleugera amb l'aigua infusionada amb matafaluga (a mi m'agrada més amb aigua que no pas amb llet), l'ou, la pell de llimona ratllada i la farina. Mentrestant, netegeu les fulles de borraina. Passeu-les per la pasta i freigeu-les amb abundant oli.

Escorreu i regueu amb unes bones cullerades de mel.









5 comentaris: