Ingredients:
- 600 grs de picolat (entre vedella i tossino)
- 1 ou
- 1 gra d'all
- Julivert
- Pa ratllat
- 2 carlotes
- 1 ceba grossa (també podeu posar una mica de porro)
- 1 fulla de llorer
- 1 cullerada de farina
- 1 gotet de vi blanc
- Bolets (els que preferiu)
- Sal
- Pebre negre molt
- Oli d'oliva
- Pèsols i ous durs (opcional)
Per a la picada:
- 1 gra d'all
- 1 grapat d'ametlles torrades
Elaboració:
Barregeu la carn amb el julivert i l'all trinxat, l'ou, el pa ratllat, la sal i el pebre negre molt. Treballeu la massa i si podeu deixeu reposar a la nevera durant 1 hora.
Doneu forma a les mandonguilles, enfarineu-les i fregiu-les. Reserveu.
Coleu l'oli de fregir les mandonguilles i poseu-lo en una cassola de fang. Trinxeu la ceba i poseu-la a sofregir. Quan hagi agafat color, afegiu les carlotes tallades a trossets petits. Quan les verdures estiguin rosses, afegiu una cullerada de farina, remeneu bé vigilant que no s'enganxi i afegiu el gotet de vi blanc. Quan s'hagi evaporat l'alcohol, afegiu un parell de gots d'aigua. Afegiu una fulla de llorer i deixeu coure la salsa a foc suau durant 10 minuts. Si ho preferiu, podeu passar la salsa per un passapurés o colador xinés. Nosaltres ho hem fet així, la salsa queda més fina.
Mentrestant, prepareu en un morter la picada amb l'all i les ametlles torrades.
Afegiu les mandonguilles a la salsa i tot seguit els bolets. Deixeu que cogui tot junt durant 5 minuts i afegiu la picada i per acabar deixeu coure 5 minuts més. Podeu afegir un parell d'ous durs tallats a quarts, però ho feu en el moment de servir.
Com tots els guisats, aquest plat és més bò a l'endemà. A casa solem preparar una bona cassola de mandonguilles i després les separem en racions que congelem.
Fa dies que tinc ganes de fer-nes, perquè m'encanten les mandonguilles! jo normalment les faig amb tomàquet, però m'apunto aquesta salseta perquè fa pinta d'estar boníssima!
ResponEliminaAquestes mandonguilles m'estan dient menja'm!!!! Quan era petita, m'agradaven tant, que me les menjava acabades de fregir, abans de salsejar! Una abraçada!
ResponEliminaNo sé si aquest bloc està encara actiu però acabo de fer aquestes mandonguilles (feia moooolt que no en feia) i me les guardo per demà. Tenen una pinta...!!!
ResponEliminaHola Mireia, actiu el bloc ho està, el que passa és que fa temps que no publico receptes, no tinc massa temps actualment. Me n'alegro que t'hagi agradat aquesta recepta de mandonguilles. Bona cuina!
EliminaLa millor recepta de mandonguilles que he trobat. Queden boníssimes. Enhorabona pel bloc
ResponElimina