Dolç típic dels pobles de la Terra Alta, depenent del municipi l'anomenen rodots, redorts o redotets. Aquesta recepta me la va donar la meva sogra, que és d'Aldover i solia prepararar-la tant per Nadal com alguna tarda d'hivern.
- 3 ous
- 2 tasses de cafè de sucre
- 1 tassa de cafè d’aigua
- 1 tassa de cafè d’aiguardent
- 1 tassa de cafè d’oli d’oliva
- 3 sobres de grasiones + 1 sobre de Royal
- Ratlladura de llimona
- Farina
- Un polsim de sal
Elaboració:
Bateu els ous amb el sucre, afegiu l'oli, l'aigua, la pell de llimona i l'aiguardent. Barregeu bé i incorporeu poc a poc la farina (on haureu barrejat la llevadura i el polsim de sal). Amasseu bé.
Deixeu reposar la massa, tapada amb un drap, durant un parell d'hores.
Deixeu reposar la massa, tapada amb un drap, durant un parell d'hores.
Poseu una paella al foc a calentar amb abundant oli. Per fer els rodots, agafeu dues boletes de massa, ajunteu-les i feu un forat al mig. Fregiu-los fins que estiguin dauradets.
Escorreu bé i arrebosseu amb una barreja de sucre i canyella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada