El kumquat (Fortunella spp.) o "taronger nan" pertany a la família de les Rutàcies, gènere citrus. Originaris de la Xina, tenen un creixement lent i poden arribar a fer fins a 5 metres d'alçada. Toleren les gelades millor que la resta de cítrics.
Floreix a finals de la primavera i els fruit apareixen a la tardor i comencen a madurar entre gener i febrer, a mesura que va canviant de color verd a taronja.
El kumquat es consumeix sencer, la pell és comestible i l'interior una mica més amarg-àcid, al contrari que la resta de cítrics. Hi ha determinades varietats de les que només es consumeix la pell.
S'utilitza principalment per preparar melmelades.
Recepta de melmelada de kumquats
Recepta de melmelada de kumquats
Bon dia!
ResponEliminaEl puc tenir en torreta a la terrassa?
Moltes gràcies
Glòria
Hola, suposo que sí, amb un test ben gran i terra suficient. Creix poc a poc, el que tenim a l'hort no ha crescut gaire en relació a l'any passat. Sort amb el kumquat.
ResponEliminaSalut!