15 d’oct. 2013

Pa de sègol, bacallà confitat i melmelada de pebrot escalivat





Dissabte vam visitar a la Fira del Torró i el Xocolata a la Pedra d'Agramunt, sortida que ja us explicarem més extensament en un altre post.  Caminant per les moltes parades d'artensans i venedors que es repartien pels carrers de la vila, vam arribar a la plaça de l'esglèsia. Al carrer Sant Joan, que transcórre davant de la plaça, vam entrar al forn de pa Camats
Ens va cridar l'atenció de seguida la mida dels pans que hi tenien exposats i no vam poder estar-nos de comprar-ne un. Només us diré que després de llescar-lo i embolicar-lo amb paper, la panadera va tenir dificultats per encavir-lo a una bossa. 
La peça feia feia 2 quilos i ho se perquè el vaig pesar en arribar a casa. Només destapar-lo de l'embolcall, va omplir tota la cuina d'una olor deliciosa com només fa el pa ben fet. 
Vam comprar també una barra de pa de sègol i cereals, que vam aprofitar per preparar aquest aperitiu que us expliquem a continuació:

-Agafeun parell de tomàquets, a poder ser dels de penjar. Peleu-los, aparteu les llavors i piqueu-los amb un ganivet, o si ho preferiu els podeu ratllar. Escorreu l'excés d'aigua, per a que us quedi la polpa espessa.
-Mentrestant, confiteu el bacallà. Per fer-ho, previament haureu dessalat el bacallà, rentat i eixugat. Poseu-lo en un casso a foc mínim cobert d'oli, fins que noteu que podeu separar les capes de bacallà.
-Agafeu una cullerada de l'oli del confitat i l'afegiu al tomàquet, rectifiqueu de sal i pebre. -Torreu el pa i  repartiu el tomàquet pel damunt. En un bol poseu una cullerada de melmelada de pebrot escalivat, afegiu una mica de l'oli del confitat i barregeu bé. 
-Poseu les penques de bacallà damunt del tomàquet i repartiu una mica de la melmelada al damunt. 

Nosaltres vam acompanyar aquest aperitiu d'un Clot d'Encís blanc, un vi denominació Terra Alta que distribueix la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Bot.


  • .

4 comentaris:

  1. Un aperitiu deliciós! Ja em sembla sentir l'olor de pa de la que parles!!!

    ResponElimina
  2. Quin aperitiu més bo!. Me l'apunto per fer-lo el proper cop que faci un "pica pica"!.

    ResponElimina
  3. Uf que rebó!!! el pa de sègol m'encanta, i si a més és d'un forn d'aquests tradicionals tela! i la melmelada de pebrot i el bacallà acaben d'arrodonir la llesca, me l'apunto!

    ResponElimina
  4. complexitat de sabors i una tapa exquisida, Núria!!

    ResponElimina