Recepta:
- 3 ous (més 1 ou per a pintar)
- 125 grs de sucre
- 200 ml d’oli d’oliva
- 125 ml infusió aigua amb matafaluga
- 25 grs llevat fresc
- La pell ratllada d’una taronga o d’una llima
- 1 pessic de sal
- Farina de força (la que entre)
Elaboració:
En un bol gran, batre els ous amb el sucre i la pell de taronja ratllada. Afegir a poc a poc l'oli. Desfer el llevat amb una mica de l'aigua infusionada i afegir-lo a la massa, juntament amb la resta de l'aigua infusionada. Començar a incorporar la farina a poc a poc i pastar fins que la massa no s'enganxe a les mans. Treballar la massa i guardar-la en un bol untat amb oli, tapar-la amb film transparent i deixar fermentar fins que doble de volum.
Forrar amb paper de forn un moltlle rodó. El que hem
utilitzat per a la recepta és molt gran, fa
Fer porcions de la massa de 60 grs. aplanar i farcir
de xocolata o del que es vulgue (brossat, cabell d'àngel, moniato,
melmelada...) i donar forma de panet. Repartir donant tota la volta al motlle
deixant un centímetre entre panet i panet.
Fer porcions de massa de 45 grs. aplanar i farcir i
continuar repartint donant la volta al motlle, com si fos una flor.
Finalment, fer un panet més gros amb la resta de la
massa i col·locar al mig.
Pintar amb ou i deixar fermentar fins que augmente i
els panets es toquen. El temps de repòs dependrà de la temperatura ambient.
Enfornar a 165º durant uns 25/30 minuts, vigilant que no es daure massa, perquè cada forn és una mica diferent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada