Ingredients per a 12 canelons:
- 500 grs. de xampinyons
- 1 bossa gran d'espinacs
- 250 grs. de brossat (mató)
- 1 ceba
- 2 alls tendres
- Vinagre balsàmic (opcional)
- Pebre negre Sal
- Oli d'oliva
- 12 plaques de canelons
- Salsa beixamel
- Formatge ratllat
Elaboració:
En una paella amb una mica d'oli sofregir la ceba. Quan estigue rossa, afegir un rajolí de vinagre balsàmic. Acabar de coure i reservar.
A la mateixa paella afegir una mica d'oli i saltar els espinacs. Reservar.
Mentre es fan els espinacs, pelar els xampinyons, tallar a dauets menuts.
A la mateixa paella, sofregir els alls tendres i afegir els xampinyons. Quan estiguen cuits, reservar.
Millor posar-ho en un colador, per escórrer l'oli del sofregit, evitant que el farcit pugui quedar oliós.
Barrejar els xampinyons, espinacs i la ceba i afegir el brossat. Mesclar-ho bé i deixar refredar el farcit. Perquè quede una mica més lligat, podem afegir una mica de tomata triturada. En aquesta ocasió no n'hem fet servir.
Bullir les plaques de canelons i quan hagin refredat, farcir-los amb la massa.
Preparar una salsa beixamel (mantega, farina, llet, sal i nou moscada). Jo preparo la beixamel amb llet desnatada, així queda més lleugera i no embafa.
En una safata per anar al forn, posar al fons una base de beixamel i repartir els canelons al damunt. Cobrir amb la resta de la beixamel i acabar amb una mica de formatge ratllat al damunt.
Posar la safata al forn a 170º durant 20 minuts. Gratinar durant un parell de minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada