El cap de setmana passat, Turisme Benicarló va compartir la recepta de les coquetes que fan per Sant Antoni, una festivitat molt celebrada a Benicarló i en la que participen molt activament tots els benicarlandos i benicarlandes. Un exemple és l'embolicà, on més de tres-cents voluntaris, grans i menuts, emboliquen amb paper de seda les prop de 150.000 coquetes que ha preparat la Cofradia de Sant Antoni i que, després de beneir-les, es repartiran durant la tradicional desfilada de les caballeries.
La pasta és quasi la mateixa amb la que faig els pastissets, l'única diferència està en les proporcions d ela barreja (jo poso més mistela que anís i en aquestes coquetes és a l'inrevés).
A la pasta se li dona forma de coqueta i amb els dits se li fa un pessic per fer-li les banyes del dimoni.
Per acabar, se les espolsa amb sucre llustre i s'emboliquen amb paper de seda.
Este matí n'hem fet unes quantes, deixo la recepta, per si algú en vol preparar, és molt fàcil i són molt bones.
Ingredients:
- 1 got oli oliva
- 1/2 got barreja anís sec i mistela (3 parts anís i 1 mistela)*
- 50 grs sucre
- Farina la que entre (aprox, 700/750 grs)
- Sucre
Enfornar a 180° fins que estiguen rossetes. Deixar refredar. Espolsar amb abundant sucre llustre.
*Enlloc d'anís sec també es pot utilitzar aiguardent i enlloc de mistela, moscatell.
Hola,he començat a seguirte,m'agraden molt les teves receptes
ResponEliminaA les coquetes de Sant Antoni a la meua zona es diuen Coquetes de Panoli,bonisimes
Hola, a Amposta també fem panoli, però la preparació és diferent de les coquetes d'aquesta recepta (farina, oli, sucre, pell de llima ratllada i matafaluga). El panoli va molt lligat a la festa major de la ciutat, de fet, les festes arranquen amb el repartiment de panoli en parades situades en diferents punts d'Amposta. Gràcies per seguir el blog, tot i que fa molt de temps que no hi publico cap recepta.
Elimina