Ens quedaven un parell d'albergínies i vam pensar de preparar-les d'una manera diferent, aprofitant altres ingredients que teníem a la nevera. Potser amb una altra capa d'albergínies ens hauria quedat millor, però com hem dit abans, només ens en quedaven dos.
Un bon dinar que vam completar amb una amanida d'enciams i una mica de fruita de temporada per a les postres.
Ingredients (2 persones):
Un bon dinar que vam completar amb una amanida d'enciams i una mica de fruita de temporada per a les postres.
Ingredients (2 persones):
- 2 albergínies grans
- 1 pot de samfaina o tomata fregida (a poder ser, casolana)
- 125 grs de pernil salat
- 125 grs de mozarella fresca
- Parmesà
- Sal i oli
Elaboració:
Talleu a rodanxes o a llesques les albergínies. Les poseu a una escorredora amb una mica de sal i les deixeu reposar durant un parell d'hores per tal que perdin l'amargor.
Passat aquest temps, renteu les albergínies per a eliminar l'excés de sal i eixugueu bé. Fregiu-les amb amb oli d'oliva i deixeu-les escórrer damunt de paper absorvent.
En una safata que pugui anar al forn poseu una capa d'albergínies, al damunt repartiu la samfaina o tomata fregida. Després una mica de parmesà ratllat o el formatge que més us agradi. Seguidament el pernil, una altra capa de rodanxes d'albergínia, samfaina, parmesà i pernil. Aneu fent capes fins posar tots els ingredients. Acabeu amb la mozarella i una mica de parmesà.
Poseu al forn a gratinar a 225ºC durant 4 o 5 minuts i ja podeu servir.
Jolines quina pinta, Núria!! ha de ser deliciosa! Per menjar sense mastegar, quasi! ha ha ha
ResponEliminammm boníssima! Fa venir gana!
ResponEliminaMarta
Molt bones! Jo les faig també amb picolat.
ResponElimina