28 d’oct. 2015

Lasanya d'albergínies, pernil i mozarella


Ens quedaven un parell d'albergínies i vam pensar de preparar-les d'una manera diferent, aprofitant altres ingredients que teníem a la nevera. Potser amb una altra capa d'albergínies ens hauria quedat millor, però com hem dit abans, només ens en quedaven dos.
Un bon dinar que vam completar amb una amanida d'enciams i una mica de fruita de temporada per a les postres.

Ingredients (2 persones):
  • 2 albergínies grans
  • 1 pot de samfaina o tomata fregida (a poder ser, casolana)
  • 125 grs de pernil salat
  • 125 grs de mozarella fresca
  • Parmesà
  • Sal i oli

Elaboració:

Talleu a rodanxes o a llesques les albergínies. Les poseu a una escorredora amb una mica de sal i les deixeu reposar durant un parell d'hores per tal que perdin l'amargor. 
Passat aquest temps, renteu les albergínies per a eliminar l'excés de sal i eixugueu bé. Fregiu-les amb amb oli d'oliva i deixeu-les escórrer damunt de paper absorvent. 

En una safata que pugui anar al forn poseu una capa d'albergínies, al damunt repartiu la samfaina o tomata fregida. Després una mica de parmesà ratllat o el formatge que més us agradi. Seguidament el pernil, una altra capa de rodanxes d'albergínia, samfaina, parmesà i pernil. Aneu fent capes fins posar tots els ingredients. Acabeu amb la mozarella i una mica de parmesà.

Poseu al forn a gratinar a 225ºC durant 4 o 5 minuts i ja podeu servir.


3 comentaris:

  1. Jolines quina pinta, Núria!! ha de ser deliciosa! Per menjar sense mastegar, quasi! ha ha ha

    ResponElimina
  2. Molt bones! Jo les faig també amb picolat.

    ResponElimina