Si algú ens preguntés com ens agrada més l'arròs, si caldós o sec, ens seria impossible decidir-nos per un o altre. Això sí, ens agraden les receptes tradicionals.
A casa no preparem mai arròs a la manera oriental, amb currys i molt especiats. No diem que no tinguin el seu atractiu culinari i gastronòmic, però amb la gran varietat de receptes d'arròs que es ofereix la cuina mediterrània, qui te ganes de provar-ne d'altres?
Ingredients per a 2 persones:
- 180 grs d'arròs bomba (hem utilitzat arròs Ricentum)
- 1 llamàntol
- 1 ceba petita
- 2 grans d'all
- 1 rameta de julivert
- 1 nyora
- 1 tomàquet madur
- 1 litre de brou de peix (important un bon brou)
- Oli d'oliva
- Sal
Elaboració:
Poseu la nyora a remull.
Talleu les pinces del llamàntol, separeu el cap de la cua i parti-ho per la meitat a lo llarg.
Poseu una cassola al foc amb una mica d'oli i quan sigui calent, afegiu les pinces del llamàntol. Deixeu que agafin color i afegiu la ceba trinxada el més petita possible.
Feu un picada amb l'all i el julivert. Agafeu una part d'aquesta picada i, quan la ceba comenci a estar daurada, afegiu-la a la cassola. Doneu unes voltes i afegiu el tomàquet. Deixeu que es faci el sofregit.
Mentre, treieu la carn de la nyora i afegiu-la a la picada, deixateu amb una mica de brou i reserveu.
Quan el sofregit estigui al punt, afegiu l'arròs i el sofregiu durant dos o tres minuts.
Afegiu el brou bullint i deixeu coure l'arròs durant 5 minuts a foc fort. Comproveu de sal, baixeu el foc a moderat i deixeu coure durant 12/13 minuts més. Quan faltin 6/7 minuts per acabar la cocció, afegiu la resta de la picada i el cap i la cua del llamàntol que teníem reservat, amb el temps restant de cocció de l'arròs serà suficient per a que es cogui el llamàntol, sinó quedarà massa passat. Deixeu reposar l'arròs durant 5 minuts i ja podeu emplatar. Podeu espolsar amb una mica de julivert picat.
No he segut mainmolt arrossera, pero ara, des de la distància, l'unic que epnsones que quan arribia a passar el nadal al poble, l'arros sera a la llista de plats. I en totes les seves versions....
ResponEliminaAmb llamàntol...això és un arròs de categoria!!! Quina pinta! Una abraçada!
ResponEliminaDeliciós, Núria! L'aspecte és immillorable. Petons!
ResponElimina