Ben remenat

12 de març 2013

Pa de sègol (preparat)


Aquest és un pa que he preparat amb un preparat que vaig comprar al supermercat (LIDL), una barreja de farina de blat i de sègol. La barreja està especialment indicada per utilitzar amb panificadora, però com no disposo d'aquest estri, vaig preparar-lo manualment.

El preparat ja porta llevadura en sec però jo vaig afegir un petita quantitat de massa fermentada. Un altre dia vull provar de fer-ne comprant les farines per separat, amb massa mare i comprovar-ne la diferència. Ja us ho explicaré.

Tendre o torrat, amb una mica de mantega i melmelada o amb formatge fresc i una mica de salmó fumat, és un pa molt gustós.

Ingredients:
  • 500 grs de preparat de farina de blat i sègol
  • 375 ml d'aigua
  • 50 grs de massa fermentada


Elaboració:

Barregeu la farina amb l'aigua, pasteu la massa, deixeu reposar uns 15 minuts i afegiu la massa fermentada. Amasseu amb les mans durant 10 minuts.
Feu una bola amb la massa i poseu-la en un bol, tapat amb film transparent o amb un drap humit. Deixeu reposar en un lloc càlid durant 1 hora o 1/5 hores aproximadament.

Agafeu la massa i amasseu uns segons per eliminar l'aire de fermentació. Doneu-li forma de pa allargat i poseu en un motlle, en aquest cas un banetone (recipient fet amb pasta de fusta especial per llevar el pa). 
Tapeu amb film transparent i deixeu reposar durant 1 hora.
Escalfeu el forn a 200º C i ruixeu amb aigua abans d'introduir el pa per generar vapor. 
Aboqueu el pa del banetone a la llauna i poseu al forn calent. El deixeu coure uns 40/45 minuts, fins que estigui ben cuit.
Deixeu refredar damunt d'una reixeta, perquè si el deixeu damunt de la llauna, treurà humitat i la crosta quedarà toba.



1 comentari:

  1. oh quina pinta! I amb aquest tovalló de quadres que el presentes té una pinta molt rústica! Al lidl hi ha farines i barreges realment interessant, també n'hi ha una de pipes que m'agrada molt! Petons

    ResponElimina