Ben remenat

12 de març 2013

Llom de rebost



Aquesta és una recepta d'aquelles en que aprofites el que tens al rebost, en aquest cas un dels pots de sofregit que preparem a l'estiu amb les hortalisses de l'hort i amb un pot de fesolets del ganxet que el meu sogre conrea al seu hort i la meva sogra en fa conserva i que, per sort nostra, ens regala per a proveir el rebost.

Hem utilitzat llom de porc enlloc de qualsevol altra carn perquè ens en quedaven uns talls al congelador i els hem volgut aprofitar, però amb vedella, pollastre, conill, el resultat també ha de ser molt satisfactori. 



Ingredients:

  • Llom de porc o qualsevol atlra carn que us agradi
  • Un parell de cullerades grans de sofregit
  • 1/2 gotet de vi blanc (en aquest cas de la Cooperativa de Bot)
  • Uns fesolets del ganxet
  • 1 all tendre
  • Romer
  • Farina
  • Sal i pebre
  • Oli


Elaboració:
Saleu i enpebreu la carn. Enfarineu lleugerament i fregiu-la en una paella amb oli. Reserveu. En una cassola poseu una mica de l'oli que us ha sobrat i poseu un parell de cullerades de sofregit (fet amb tomàquets, ceba, all i primentons). Doneu un parell de voltes, afegiu el llom i el vi blanc. 
Poseu una punteta de romer i tapeu la cassola. Deixeu coure a foc suau fins que la carn sigui toba.
En una paella, trinxeu un all tendre i sofregiu-lo amb una mica d'oli. Afegiu els fesolets i deixeu coure tot junt uns minuts.

Acompanyeu la carn amb els fesolets de guarnició i una bona amanida d'enciams de primer plat. I de postres, fruita!

I no és excusa per preparar aquest plat el fet de no disposar al rebost d'un potet de sofregit. Ho podeu substituir agafant una ceba i un gra d'all, ho trinxeu ben petit i ho sofregiu amb una mica d'oli. Afegiu un parell de tomàquets ratllats o directament salsa de tomàquet i ho deixeu sofregir tot junt. Seguiu el mateix procediment que us hem explicat en aquesta recepta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada