Ben remenat

12 de nov. 2017

Escabetx de verdures




Aquest és un escabetx "a la meua manera", tant per les proporcions, com perquè no hi ha pebre roig, ja que aquesta espècie li donaria color a les verdures i en aquest cas no interessa.

Ingredients (les verdures al vostre gust, però a mi m'agrada utilitzar aquestes):

  • 1 carabassó
  • 2 carlotes
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • Coliflor
  • Xampinyons
  • 10/12 grans de pebre
  • 1 fulla de llorer 
  • 1 punteta de pesteta (bitxo) - opcional
  • Sal
  • 1/2 gotet de vinagre
  • 1/2 gotet d'oli oliva
  • 1 gotet de vi blanc
  • 2 gotets d'aigua


Elaboració:

Netejar i tallar les verdures a rodanxes. La coliflor a brotets i els xampinyons si són mitjans, partits per la meitat i si són molt grans, en quatre trossos.

Posar les verdures a una cassola, afegir el pebre, el llorer, la sal i els líquids. Tapar la cassola i deixar coure a foc moderat fins que les verdures estiguen "al dente". Deixar refredar i posar en pots de vidre. Es pot servir fred o calent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada